Over ons

RUCON: uw partner voor ventilatoren voor de utiliteitsbouw en de industrie

Rucon Ventilatoren nv, opgericht in 1985, is uitgegroeid tot een internationale groep met vestigingen in België, Frankrijk en het G.H. Luxemburg.

Voor België is de hoofdzetel gevestigd in Aartselaar, vlakbij Antwerpen. Het Franstalige gedeelte van België en de G.H.Luxemburg worden bewerkt vanuit het verkoopkantoor te Bierges bij Waver. In Frankrijk ligt de hoofdzetel in Ris-Orangis, bij Parijs, waarbij de verkoopkantoren in Lyon, Strasbourg en Mantes gevestigd zijn.

De groep RUCON stelt ongeveer 40 mensen te werk en had in het jaar 2012 een geconsolideerde omzet van 15 miljoen Euro. Rucon beschikt over een eigen atelier, waar vooral speciale en op maat gemaakte ventilatoren worden gefabriceerd. Eveneens worden alle ventilator/motor assemblages hier uitgevoerd.

Wij zijn exclusief vertegenwoordiger voor gerenommeerde Europese ventilatorproducten, zoals:

Het leveringsprogramma bestaat hoofdzakelijk uit ventilatoren voor de utiliteitsbouw, de rookafvoer en de industrie:

Onze service afdeling beschikt over een uitstekende dienst na verkoop en is gespecialiseerd in het uitvoeren van metingen (debiet, druk, geluid, trillingen,etc.). Verder zijn wij geëquipeerd om ventilatoren te balanceren bij u ter plaatse.

Onze verkoopafdeling wordt bemand door hoog opgeleide medewerkers, die voor alle vragen en probleemstellingen een antwoord hebben. Wij staan er op om prijsaanvragen binnen de 48 H te beantwoorden met een gepaste en concurrentiele offerte.

In onze volledig geautomatiseerde logistieke afdeling worden uw orders nauwkeurig behandeld en opgevolgd. Wij garanderen stipte levering en voor OEM klanten “deliveries just in time”.

Sinds 1995 ISO 9001 gecertificeerd, garanderen wij onze klanten een technisch volmaakt product van hoge kwaliteit.