Onze dienstverlening

Rucon Ventilatoren verzekert een groot aantal diensten ten behoeve van onze klanten.
Verkoopafdeling:

Onze hoog opgeleide ingenieurs in de verschillende agentschappen zorgen voor het uitwerken en opmaken van offertes op zeer korte tijdsspanne.
Opvolging van deze offertes, zowel bij de installateurs als bij de raadgevende ingenieurs is voor ons een vanzelfsprekendheid.
Wij zorgen voor de studie en de assistentie voor de juiste keuze van ventilatoren in installatie van industriële processen en toepassingen voor de OEM.
Er is in onze techno-commerciële equipe zeer veel ervaring aanwezig op het gebied van aerodynamica, geluidsdemping en mechanische engineering.
Onze specialisten voor de rook afvoerinstallaties voor ondergrondse parking en utiliteitsgebouwen beschikken over de nodige software voor de berekening, selectie en simulaties van dergelijke installaties volgens de daarvoor opgestelde normen.

Computational Fluid Dynamics

Dans certains cas il est nécessaire de valider une installation de désenfumage par des calculs CFD (Computational Fluid Dynamics). read more

Logistieke afdeling:
Dankzij een hechte groep van medewerkers en een ver doorgevoerde automatisatie kan onze dienst van de orderafwerking zeer snel en accuraat de binnenkomende bestellingen behandelen.
Zij zorgen voor een opdrachtbevestiging volgens de gemaakte afspraken en stellen alles in het werk om de klant een korte en correcte levertermijn te garanderen.
Alle documenten, zoals bedieningsvoorschriften, CE verklaringen en Atex certificaten worden door onze mensen aan de klanten verstrekt. Alles is beschikbaar in de door de opdrachtgever gevraagde taal.

Atelier en magazijn:

Rucon beschikt over een zeer uitgebreide voorraad van ventilatoren om een korte leveringstijd te zorgen, indien dit door de klant wordt vereist. Bij uitval van een machine of installatie hebben wij altijd een ventilator als alternatief beschikbaar om Uw proces weer snel op te starten.
In ons atelier worden een groot aantal ventilatoren geassembleerd, wat zorgt voor een grote flexibiliteit betreffende levertijd, keuze van motoren en accessoires.
Rucon beschikt over een eigen productie van speciale en dikwijls op maat gemaakte ventilatoren, meet- en testfaciliteiten en dit alles volgens ons Iso 9001 certificaat.

Dienst na verkoop:

In onze zetel te Aartselaar hebben wij deze dienst gecentraliseerd.
Met gedeeltelijke eigen monteurs, maar ook met verschillende zelfstandige partners, verspreid over ons werkingsgebied verzekeren wij de klant.
Wij beschikken over de knowhow en de apparatuur om alle interventies op ventilatoren uit te voeren, zowel in onze atelier, als op de door de klant opgegeven locatie.
Een uitgebreid overzicht van onze mogelijkheden vindt U op de pagina van onze dienst na verkoop. Klik hier.