Onze systemen: Produkten en toebehoor

Het leveringsprogramma bestaat hoofdzakelijk uit ventilatoren voor de utiliteitsbouw en de industrie:
  1. Dakventilatoren met uitvoeringen in verzinkt staal, aluminium en kunststof.
  2. Industrieventilatoren voor lage, midden en hoge druk in alle mogelijke materialen, zoals carbonstaal, volbad verzinkt staal, inox, creusabo, enz.
  3. Centrifugale ventilatoren, enkel en dubbel aanzuigend, uitvoeringen met naar voor en naar achtergebogen.
  4. Axiale ventilatoren
  5. Kunststofventilatoren in alle uitvoeringen in PVC, PPS, PVDF en glasvezel versterkt polyester.
  6. Wand- en kanaalventilatoren in axiale en centrifugale uitvoering.
  7. Brandgasventilatoren, voor rookafvoer tot 600°C/2U.
  8. Stuwkrachtventilatoren voor parkeergarages
  9. Talrijke toebehoren beschikbaar, zoals : dakopstanden, geluiddempers, zelsluitende kleppen, dakdoorvoerkokers, flexible verbindingen, tegenflenzen, enz…
Dakventilatoren

Dakventilatoren worden nogal eens onderschat. Vaak gaat het om ‘zo voordelig mogelijk’. Wel, dat aspect is ook bij Rucon uiterst belangrijk. Maar daarnaast is het telkens weer een openbaring om te constateren, dat ook bij dakventilatoren de juiste probleemanalyse en het leveren van de juiste oplossing resulteert in uiterst economische oplossingen. Even verder denken bespaart. Daarbij zorgt Rucon voor alle onderdelen die nodig zijn voor een perfecte, probleemloze verwerking. Rucon biedt ook bij dakventilatoren totale oplossingen.

Industrieventilatoren

Voor normale en extreme omstandigheden, voor hoge temperaturen, gasdichtheid, explosiebeveiligd, bestand tegen corrosieve of agressieve stoffen, transportventilatoren, hogedrukventilatoren enz. ook hier levert Rucon de juiste industrieventilator. Steeds wordt elke toepassing geanalyseerd, steeds worden berekeningen gemaakt die onze voorstellen onderbouwen.

Centrifugaal Ventilatoren (Direct gedreven)

Dubbel- of enkelzijdig zuigend en vrijlopende wielen Met een buitenpoolmotor, gemonteerd in het schoepenwiel, is dit type ventilator uiterst compact, onderhoudsvrij en zeer goed regelbaar. Als ruimte een probleem is, biedt deze ventilator een oplossing. Het is een eenvoudige, direct aan te sluiten ventilator, geschikt voor vele toepassingen, zoals koeling van schakelkasten en grote e-motoren, inbouw in kleine ventilatie-units en dampafzuigkappen. Vanzelfsprekend zijn er tal van uitvoeringen met normmotoren, zoals de RZM en de RLM. Leverbaar met een keur van toebehoren. Rucon levert maatwerk met alle technische onderbouwing.

Centrifugaal Ventilatoren (Riem gedreven)

IN-Direct gedreven ventilatoren (dubbelzijdig zuigend): de ultieme ventilator voor luchtbehandelingskasten. Met voorover- of achterover-gebogen schoepen, diverse uitvoeringen van het slakkenhuis en verschillende lagerconstructies. Een serie-ventilator met vele varianten. Leverbaar met schoepenwieldiameters van 160-1600 mm en vele toebehoren, compleet samengebouwd of als losse ventilator. Kennis van ventilatieproblemen en hardware worden door Rucon samen gebundeld.

IN-Direct gedreven ventilatoren (enkelzijdig zuigend): de enkelzijdig zuigende ventilator is de aangewezen ventilator voor inbouw in een kanaalsysteem. In de regel worden ze geleverd compleet met aandrijving. Het aantal uitvoeringen is talrijk. Er zijn er met lagers in en buiten de luchtstroom met koelschijf voor hogere temperaturen met een verzinkt of gelast stalen slakkenhuis. Verschillende typen coating kunnen worden aangebracht. Voor luchtbehandelingstechniek en industrie biedt deze ventilator dan ook een uitermate flexibele oplossing.

Axiaalventilatoren

Het programma axiale ventilatoren van Rucon is samengesteld uit een selectie van DLK , Ferrari en Arem. De ventilatorhuizen zijn beschikbaar in gelakt - of in volbad verzinkt staal, schoepenwielen in aluminium of in staal, al dan niet verstelbaar in stilstand. Verder onderscheiden zij zich in hoge en lage druk, direct gedreven of met een riemaandrijving.

Kunststof Ventilatoren

Het programma kunststofventilatoren van Rucon is gebaseerd op de producten van KCV. Bijzondere omstandigheden vergen bijzondere ventilatoren. De ventilatoren uit deze serie kunnen worden geleverd in verschillende soorten kunststof zoals PVC, PP(S), PVDF en in diverse uitvoeringen, b.v. axiaal-, centrifugaal- en dakventilatoren. Ze worden direct of indirect aangedreven en bezitten een aantal toebehoren die eveneens geschikt zijn voor agressieve milieus.

Wand en Kanaalventilatoren

Van klein tot heel groot en altijd bedrijfszeker en uit voorraad leverbaar. Deze serie bestaat uit wand- en kanaalventilatoren. Ze worden direct aangedreven en zijn allemaal toerenregelbaar. Samen met een groot aantal toebehoren is het installeren eenvoudig.

Stuwkrachtventilatoren

Parkeergarage ventilatiesystemen. De eisen die aan ventilatiesystemen van parkeergarages worden gesteld zijn enorm. Veiligheid in al haar facetten staat bovenaan. De tijd van ‘even een systeem plaatsen’ is gelukkig voorbij. Daarvoor in de plaats is specialisme gekomen. Dat specialisme vindt u bij Rucon. Als geen ander zijn wij al decennia lang bezig met het beheersen van luchtstromen. Daar is sinds enkele jaren onze grondige kennis van garage ventilatiesystemen bijgekomen.

Brandgasventilatoren

Voor rookafvoersystemen kunt Rucon alle oplossingen geven met ventilatoren klasse F200, F300 en F400 volgens de norm EN12101-3. Axiale, centrigugale en dakventilatoren worden beschikbare voor de rookafvoer. Voor speciale toepassingen heeft Rucon de mogelijkheid om ventilatoren tot 600°C/2U te leveren.

Dakopstanden

Rucon heeft een programma dakopstanden samengesteld voor iedere denkbare situatie. Uitvoeringen in kunststof, aluminium of verzinkt staalplaat, al dan niet voorzien van een ingebouwde geluidsdemper. Alle door Rucon geleverde dakventilatoren passen op deze opstanden.

Geluiddempers

Een belangrijk accessoire voor ventilatoren is de geluiddemper. Daarom hebben wij een programma dempers ontwikkeld voor alle mogelijke toepassingen. Ronde of rechthoekige geluiddempers voor montage in de luchtkanalen, aangepaste geluiddempers voor dakventilatoren, voor elk probleem kunnen wij u de gepaste oplossing berekenen.

Rook- en Brandkleppen

Rucon heeft een programma rook- en brandkleppen samengesteld voor iedere denkbare situatie. De brandkleppen EKO-J worden gebruikt in ventilatie en ontrokingsinstallaties als regelklep of rookafsluitklep. De registerkleppen van het type Hot/Shield Vent PTC zijn getest om te functioneren met een medium dat een temperatuur van 300°C kan bereiken gedurende 1 uur.

Filterkasten

Rucon heeft een programma filterkasten samengesteld, aangepast voor gebruik met onze inline ventilatoren. De kasten zijn voorzien van ronde of rechthoekige aansluitingen en zijn uitgerust met filters in verschillende klassen.

Regelapparatuur

Rucon heeft een volledig programma regelapparatuur samengesteld voor de toerentalregeling van de verschillende ventilatoren. Wij kunnen u zowel electronische regelaars, als transformatoren aanbieden voor traploze regeling en voor regeling in stappen.